Welcome to Ann's Blog

Hi there! With this Blog, I will try to inform you on regular bases about what I'm up to at the moment. Make sure to check the latest updates from time to time! See ya! #12 Ann

Saturday, November 21, 2009

Bewogen tijden in Rusland

Hallo,

Ik ben voor het ogenblik naar Kazan - Zenit aan het kijken op tv. Nicolas Lombaerts staat heel goed zijn mannetje.
We hebben net een zeer goede match gespeeld en met maar liefst 49 punten verschil gewonnen tegen Orgenburg. Het is de 1ste match van 4 matchen op verplaatsing. Riga, Dynamo Moskou en Vilnius volgen. We zijn nog steeds ongeslagen in de Russische competitie.
Maar in Euroliga zijn we zwaar onderuit gegaan in Valencia.
Het is onze uitdaging om een echte 'team chemistry' te vinden op het terrein, wat niet altijd evident, omdat onze kern zo groot is.

Hier werd de basketwereld opgeschrikt door de brutale moord op Shabtai.
Op 2 November werd Shabtai Kalmanovich vermoord in het centrum van Moskou. In echte maffiastijl dood geschoten in zijn auto. Hij was eigenaar van basketploeg Spartak Moskou en manager van de nationale ploeg van Rusland. Een veelbesproken figuur maar wij kennen hem vooral om zijn passie voor vrouwenbasket. Velen voorspellen het einde van Russisch basketbal door zijn dood...
De economische crisis laat zich sterk voelen in de sport in Rusland.
Vorig jaar waren er 4 sterke ploegen, Spartak Moskou, Dynamo Moskou, CSKA en Ekaterinburg. Dynamo speelt dit jaar zonder buitenlandse speelsters omwille van financiƫle problemen. CSKA bestaat zelf niet meer. Dit jaar zal het dus gaan tussen Spartak en Ekaterinburg.
We spelen op 20 december voor de eerste keer tegen elkaar in Moskou.

Dit weekend spelen we tegen Dynamo Moskou. De Russische Olympische atleten worden met hun moeders uitgenodigd op het Kremlin om hun sportieve prestaties te vieren. Een hele eer, waar vooral de Russische mama's naar uitkijken! Wij hebben op die dag een vrije dag in Moskou. Ideale gelegenheid om met mijn ex ploeggenoten te gaan eten. (Edwige Lawson, Ilone Korstin, Janel Mc Carville spelen dit jaar allemaal in Spartak Moskou)




Ondertussen heb ik ook weer heel wat tijd om naar mijn favoriete tv-shows te kijken. Desperate housewives, Weeds, Heroes maar ik heb ook naar Loft gekeken en Smaak van de Keyser gekeken.

Het is nu vooral uitkijken naar Kerstmis. Gezellig thuis zijn en de feestdagen doorbrengen met familie en vrienden!!

Tot binnenkort!
Ann

0 Comments:

Post a Comment

<< Home