Welcome to Ann's Blog

Hi there! With this Blog, I will try to inform you on regular bases about what I'm up to at the moment. Make sure to check the latest updates from time to time! See ya! #12 Ann

Saturday, March 17, 2007

Plane crash in Samara

Nieuwsblad:
Zeven doden bij noodlanding in Samara

MOSKOU - Minstens zeven mensen kwamen om bij de noodlanding van een vliegtuig in het Russische Samara. Vijftig anderen raakten gewond. De romp van het toestel scheurde open bij de landing, maar vatte geen vuur.Volgens de eerste informatie blokkeerde het landingsgestel, waardoor de Tupolev een buiklanding moest maken. Het toestel is eigendom van YUT-Air, dat vluchten binnen Rusland verzorgt. Het tweemotorig vliegtuig was opgestegen in Sourgout, 2.200 kilometer ten oosten van Moskou.Van de 57 personen aan boord zijn er minstens zeven overleden. Tien anderen zijn naar het ziekenhuis van Samara gebracht, waarvan er zes erg aan toe zijn.Sinds het einde van het monopolie van Aeroflot in de jaren '90 is de Russische luchtvaartsector uiteen gevallen in 190 maatschappijen. Enkel Aeroflot heeft een certificaat van de internationale luchtvaartassociatie (Iata).



Ann haar verhaal:


Ook dit is Rusland...

17 maart

09.30:We zijn deze morgen vertrokken met de bus naar de luchthaven van Samara, op verplaatsing naar Kursk. Onze vlucht is om 11.oou. Wij gaan door de controle en zitten te wachten op onze vlucht in de vertrekhal. Rond 11.00u komt een vrouw aangelopen en roept iets in het Russisch. We moeten dringend de vertrekhal evacueren. We begrijpen niet wat er aan de hand is. Is dit een bomalarm? Geen idee. Ik volg mijn teamgenoten naar een café in de luchthaven. Daar krijgen we voor het eerst te horen dat er een ongeluk gebeurd is op de landingsbaan. Kort daarop zien we de ambulances passeren. Nog altijd geen paniek, onze begeleiders zeggen dat we een vertraging hebben van 2 uren door het ongeluk. Ondertussen weten de Russische speelsters al dat er minstens 5 doden zijn terwijl wij zitten te kaarten niet wetend dat het ongeluk zo ernstig was. Onze kapitein komt ons vertellen dat de begeleiders van de ploeg hen gezegd hebben de buitenlanders niet te informeren dat er doden waren. Om paniek te vermijden.
De luchthaven wordt gesloten en iedereen moet de luchthaven verlaten. De bus staat ons op te wachten aan de rand van de parking. Wij zien ambulances, politie, leger,.. Duidelijk een rampenplan. Op de bus vernemen we dat er al 7 doden zijn, 30 gewonden en dat er nog mensen vastzitten in het vliegtuig. Onze begeleiders blijven denken dat wij 's avonds nog gaan kunnen vliegen. Het is stil op de bus. Ik denk niet dat er iemand van ons vandaag nog wil vliegen.

Ondertussen zijn we terug thuis. We hebben gewoon training vanavond en vertrekken morgen. We hebben beelden gezien op tv. Een fout van de piloten, door het slechte weer zijn ze te vroeg geland naast de landingsbaan. Het vliegtuig is in drie delen gesplitst. Verschrikkelijke beelden. We nemen ook geregeld YUT air voor onze verplaatsingen in Rusland..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home