Welcome to Ann's Blog

Hi there! With this Blog, I will try to inform you on regular bases about what I'm up to at the moment. Make sure to check the latest updates from time to time! See ya! #12 Ann

Wednesday, December 12, 2007

Vlaamse prijs voor sportverdienste voor Ann Wauters

ART HLN:

Op de 'Ontmoeting met de Vlaamse Sportwereld' in het Kaaitheater in Brussel werd dinsdag naast het Vlaams Sportjuweel, ook de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste uitgereikt. Die prijs gaat naar een persoon of organisatie die zich op een bijzondere wijze voor de sport in Vlaanderen heeft ingezet. De prijs ging deze keer naast basketbalster Ann Wauters.

De 27-jarige Wauters begon haar sportieve carrière bij Osiris Aalst. In 1998 trok ze naar het Franse Valenciennes, dat ze in 2004 verliet voor het Russische Samara. Dit seizoen komt ze uit voor het Russische CSKA Moskou. Daarnaast speelde ze ook in de Amerikaanse WNBA, bij de Cleveland Rockers en New York Liberty, en deed ze ook mee aan de Zuid-Koreaanse zomercompetitie. Ze werd vier keer verkozen tot beste speelster van Europa en was twee jaar geleden de enige Europese speelster die zich van een plaatsje in het All-Star Gala van de Amerikaanse profbasketcompetitie verzekerde.

Belgian Cats

Daarnaast is Wauters ook de stuwende kracht van de Belgian Cats, de nationale vrouwenploeg. Ze koos ervoor om de volledige EK-voorbereiding mee te maken, in plaats van in te gaan op een aanbod om deel te nemen aan een lucratieve buitenlandse zomercompetitie. Met de Cats werd Wauters zevende op het EK in Italië en miste het zo de deelname aan de Spelen van Peking.

"Wauters is het boegbeeld van de promotie voor het basket van de jeugd", verduidelijkte de jury. Ze is de eerste vrouwelijke laureate van de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste en is ook de eerste actieve sporter die de prijs krijgt. "Ann Wauters is een icoon, een monument voor het Belgische basketbal. Ze is altijd blijven beseffen dat zij met haar prestaties haar sport in Vlaanderen kon promoten. Daarom aanvaardde ze ook het meterschap van de sportpromotionele Bloso-actie 'Basketbal - Sporttak in de Kijker 2004'. En ze blijft haar missie uitdragen, onder meer via een Ann Summer Camp voor baskettende jongens en meisjes", aldus de jury.

'Passie'

Zelf was Wauters bijzonder tevreden met de erkenning. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen", verklaarde ze telefonisch vanuit Moskou. "Of ik het boegbeeld van het Belgische vrouwenbasket ben? Basket is en blijft mijn passie en ik doe het zo graag. Ik hoop dan ook dat we met de Belgian Cats vooruitgang blijven boeken, en misschien zit een ticket voor de Spelen van 2012 in Londen er dan wel in", aldus Wauters.

"Eindelijk krijgt Ann een officiële bekroning", verklaarde een gelukkige papa van Ann Wauters. "Ze speelt al tien jaar topsport. Ann is zelf heel blij, maar vindt het jammer dat ze er vandaag niet kan bijzijn. Ze had echter clubverplichtingen met CSKA Moskou, dat het woensdag in de Euroleague opneemt tegen Letse Riga", aldus papa Wauters. "Er zijn geen woorden voor om te zeggen hoe fier ik ben", glunderde ook de mama van Wauters. "Ann blijft werken om het beste van zichzelf te geven." (belga/sps)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home